Britt Vervliet en Ellen Gijsbers zijn als mentee en mentor aan elkaar gekoppeld in het Mentor4Talent programma 2023-2024.

Britt Vervliet is Business Unit Director bij Hamilton Bright en Ellen Gijsbers is SVP Global Commercial Business Services bij Fresenius Medical Care.

Hoe kijken Britt en Ellen aan tegen hun mentoring journey?

Mentor Talent, Ellen Busink en Britt Vervliet

Wat is je motivatie om mee te doen aan het Mentor4Talent programma?

Britt: Het is heel boeiend om de visie te ontdekken van iemand die ver buiten je eigen organisatie staat. Het zet je aan het denken en zet dingen in perspectief. Het is voor mij echt interessant om te merken hoeveel gelijkenissen er zijn in coaching, people management, collegiale relaties,… ondanks totaal verschillende sectoren – en daarbij ook te merken dat er zoveel verschillende manieren zijn om ermee om te gaan, die vaak wel bedrijfsafhankelijk zijn.

Ellen: Eeuwig leren is waar ik in geloof. Het mogen leren kennen van jonge enthousiaste vrouwen die nog een hele carrière voor zich hebben uit andere sectoren, geeft mij ook weer nieuwe inzichten. Daarnaast om mijn ervaring te delen om als mentor/ coach te kunnen bijdragen in de ontwikkeling is een eer.

Hoe ervaar je het?

Britt: verhelderend! Ellen en ik spraken 2x in real life af en 1x online. In die 3 sessies kwamen wij heel snel tot transparante, eerlijke en open gesprekken. Met een groot gemak namen we elkaar in vertrouwen. Ellen stelde me vragen die me deden reflecteren, of ze gaf me tips – gebaseerd op haar eigen ervaring – die ik in de praktijk kon uitproberen

Ellen: leuk en herkenbaar. De dilemma’s die Britt naar voren bracht waren bijna allemaal situaties die wel herkenbaar waren voor mij en daarmee kon ik mijn ervaringen delen, maar ook Britt stof tot nadenken meegeven. Britt is een slimme en spontane jonge vrouw – met veel talent en loyaliteit en was gemakkelijk om mee te praten.

Met welke uitdagingen kan je mentor je helpen?

Britt: Veel van onze gesprekken draaien rond intermenselijke en interculturele relaties, en rond de balans tussen mama zijn & carrière maken.

Wat levert het je op? Wat brengt het je?

Britt: Ellen gaf me zelfvertrouwen, en het geloof dat ik het juiste voel en doe. “Groei” (op zowel persoonlijk als professioneel vlak) gaat vaak gepaard met onrust en twijfel, en de gesprekken met Ellen lieten me inzien dat dat een heel normale ontwikkeling is.

Ellen: Het gaf mij ook weer nieuwe inzichten en vooral ook hoe een jongere generatie er enerzijds dezelfde ambities en belemmeringen ervaart, maar anderzijds ook hoe verschillende inzichten mij weer laten groeien. Ik heb er erg veel plezier aan gehad!

Heb je ook interesse om mee te doen aan het Mentor4Talent programma 2024-2025? Voor meer informatie, ga naar deze pagina Informatie Mentor4Talent en vraag de informatie aan!

Zoek je inspiratie? Vraag de nieuwsbrief aan  Aanvraag Nieuwsbrief