VanHeleen Vaandrageraf 1 juni 2021 maakt Heleen Vaandrager de overstap van Commercieel Directeur bij AON naar Deloitte als partner bij de Benefits & Pensions Advisory praktijk. Heleen is al een aantal jaar lid van de RoundTable 4 Topvrouwen.  Annette Onrust gaat in gesprek met Heleen over deze mooie stap, de overwegingen van Heleen en hoe dat in zijn werk gaat.

Annette: Van harte gefeliciteerd met deze benoeming! Wat ga je doen bij Deloitte?

Heleen: Ik word één van de twee partners van de Benefits en Pensions Advisory praktijk. Dat is een praktijk van ongeveer 30 medewerkers. We doen opdrachten voor (grote) ondernemingen op het gebied van pensioen en arbeidsvoorwaarden. De hele pensioenmarkt is sterk in beweging en dat ik daar als partner vorm aan kan geven, maakt voor mij deze stap zo interessant.

Annette: Ik vind het een opmerkelijke stap omdat je van een bedrijf naar een organisatie met een partnercultuur gaat en dat zie je zelden. Vaak worden partners van binnen uit benoemd of komen ze vanuit een andere organisatie met een partnerstructuur. Waarom ben jij gevraagd om op  deze functie te solliciteren?

Heleen: Deloitte was een mannenbolwerk, zeker als het ging om de partners. (Zie hier het jaarverslag met cijfers over diversiteit) Ze maken er de laatste jaren serieus werk van om meer vrouwen aan zich te binden en diversiteit in de volle breedte te ontwikkelen.. Ze hebben nu bewust gekozen voor iemand van buitenaf met een andere ervaring, die daarnaast de markt kent,  communicatief sterk is, met commerciële ervaring en een netwerk, die sparring partner kan zijn voor de grote bedrijven waar ze mee samen werken.

Pensioenen gaan veranderen en zullen meer een commodity worden en dan heb je ook andere mensen nodig met andere ervaring.. Ik ben gevraagd om als sparring partner de grote corporates mee te nemen in die verandering. Intern ga ik zorgdragen voor de ontwikkeling van het team zodat we met een nieuw type adviseurs de klant kunnen meenemen in die verandering.

Annette: Wat is voor jou de reden om voor deze functie te gaan?

Heleen: Ik had  direct het gevoel dat thema’s als duurzaamheid en D&I heel belangrijk zijn bij Deloitte en daar kan en wil ik als partner echt wat in gaan betekenen. Deloitte hoort bij de Big4 en dat betekent dat je met klanten om de tafel zit om strategieën uit te zetten en ook in de uitvoering wat kunt betekenen door deze thema’s te integreren in de arbeidsvoorwaarden.

Daarnaast ben ik nu 59 en ik vind het heel erg leuk om nog zo een mooie carrière stap te maken en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik heb 7 jaar bij AON in de directie gezeten en daar start nu een reorganisatie, wat betekent dat er een periode start waarbij je meer intern gericht bent. Als commercieel directeur wil je natuurlijk juist graag je vizier naar buiten richten. Met deze stap heb ik gekozen voor bloeien en groeien in plaats van snoeien.

Annette: Zoals eerder gezegd is het een opmerkelijke stap en daarom is het interessant om te weten hóe zoiets nu gaat. Kun je daar iets over vertellen?

Heleen: Een headhunter uit de UK,  die partners rekruteert voor Deloitte, heeft mij gecontacteerd. Ze hebben mij via LinkedIn gevonden. Ik was niet op zoek naar een nieuwe functie, maar ik was nieuwsgierig wat het zou betekenen om partner te zijn bij een Big4 organisatie en ik ben het gesprek aangegaan. De hele procedure, die 5 maanden duurde, was geheel online. Ik heb met 8 partners gesproken, een  business case moeten bouwen en presenteren voor de Executive Board.
Annette: Topvrouwen in ons netwerk zijn ambitieus en zijn continu bezig zichzelf verder te ontwikkelen. Wat zou je hen mee willen geven?

Heleen: Blijf goed om je heen kijken en houd je ogen open voor kansen die voorbij komen. Ga gesprekken aan met headhunters want dan leer je veel over de markt, jouw eigen waarde en waar andere organisaties naar toe willen. Je kunt altijd nog ‘nee’ zeggen.

Daarnaast is het belangrijk om te blijven netwerken, ook al zit je goed in je eigen baan. Ik heb de afgelopen jaren continu aan mijn netwerk gewerkt en mijn netwerk vergroot. Ik vind het ook heel waardevol om andere topvrouwen te ontmoeten bij de RoundTable 4 Topvrouwen omdat je daar mensen leert kennen binnen en juist ook buiten je eigen sector. Dat vind ik heel inspirerend.

Headhunters vragen ook of je nog andere vrouwen kent op verschillende vlakken en dan is het fijn als je zelf ook weer namen door kunt geven van geschikte vrouwen. Zo laten we in de markt zien dat er voor alle soorten functies goede vrouwen beschikbaar zijn.

Dit interview is geschreven door Annette Onrust, oprichter en voorzitter RoundTable 4 Topvrouwen en executive coach. Als je interesse hebt in ons netwerk en graag op de hoogte wilt blijven schrijf je in voor de nieuwsbrief  en je kunt ons volgen op LinkedIn voor verdere inspiratie. (mei 2021)