Suzanne Roodenberg, General Manager HSSE/Logistics Shell Chemicals Europe, volgde de Masterclass De Vrouwelijke Commissaris en sloot in december 2023 als onderdeel van de Masterclass, haar traineeship af bij de RvT van Sterk Huis.

In gesprek met Suzanne over hoe zij terugkijkt op de Masterclass en het bijbehorende traineeship.

Het traineeship maakt de Masterclass De Vrouwelijke Commissaris onderscheidend. Er is niets zo leerzaam als ervaren in de praktijk.
Komende vanuit een groot internationaal commercieel bedrijf met een intrinsieke motivatie om in de zorgsector voor jeugdproblematiek en vrouwenhulpverlening een kijkje te nemen is omgeslagen in een sterke inhoudelijke drijfveer. Heel graag wil ik toezichthouder worden in deze sector, die zich bekommert om de zorg en opvang van zeer kwetsbare vrouwen en kinderen.

In het traineeship heb ik ervaren hoe belangrijk het is je oordeel te kunnen opschorten en niet op de stoel van de bestuurder te gaan zitten.
Ook heb ik geleerd dat je in de rol van commissaris/toezichthouder op jezelf en je ervaring moet vertrouwen – er is immers geen team of adviseurs waarop je kunt terugvallen. Inhoudelijk zijn de verschillen tussen organisatieontwikkelingen, trends en financiën minder groot dan verwacht – als je de paralellen (h)erkent, dan zal je inbreng daadwerkelijk van waarde zijn voor de organisatie! Het is fijn dat de Masterclass ook ondersteunt in je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Welke tip heb je voor nieuwe deelnemers aan de Masterclass?
Je ontwikkelt jezelf pas echt als je uit je comfortzone weet te stappen. Dus neem het risico en stap in een traineeship in een sector die ver afstaat van de sector waarin je werkzaam bent.

Heb je interesse in de Masterclass De Vrouwelijke Commissaris? Ga dan naar de volgende pagina en vraag de informatie aan: De Vrouwelijke Commissaris