20 juni 2023
Transities in de Boardroom – Jouw rol en leiderschap.
Een ingewikkeld thema want we weten allemaal dat er grote verandering nodig is om de aarde in de toekomst leefbaar te houden, maar wat betekent dat voor jouw organisatie, hoe geef je er vorm aan en hoe ga je om met de dilemma’s die je daarin tegenkomt?

Duurzaamheid vinden we belangrijk, maar in de veelheid van prioriteiten, lijkt het geen prioriteit.

We waren uitgenodigd door Patty Zuidhoek bij de Triodos Bank op het prachtige landgoed de Reehorst om over dit thema met elkaar in gesprek te gaan.
We hadden de eer dat Pauline van der Meer Mohr kwam spreken voor ons netwerk over dit thema en dat gaf heel veel inspiratie om met elkaar over van gedachten te wisselen.

Echte verandering kan niet alleen komen vanuit de CEO, het liefst wil je dat ook het middelmanagement en de lagen eronder intrinsiek gemotiveerd zijn om verandering te bewerkstelligen. Daarnaast gaan de meeste organisatie pas bewegen bij druk vanaf buiten zoals wetgeving en er vindt druk plaats vanuit innovatie. Denk dan aan tech bedrijven die met disruptieve oplossingen komen. Al deze krachten zorgen voor dilemma’s in de bestuurskamer.
In de afgelopen tien jaar is er veel veranderd. Waren organisaties voorheen vooral bezig met hoe ze iets terug kunnen geven aan de samenleving, tegenwoordig is het veel meer de vraag waar je als organisatie de grootste impact kunt maken als het gaat over de transitie.

Welke rol heb je daar zelf in en wil je daarin nemen?

De kracht van dit netwerk is dat we topvrouwen zijn op posities waar we ook echt impact kunnen maken. Daarbij hebben we elkaar nodig hebben om met ideeën en oplossingen te komen voor de grote vraagstukken die voor ons liggen.

Een inspirerende middag!

Vind je dit interessant en zoek je maandelijkse inspiratie? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief