Ambieer je een commissariaat of toezichthoudende functie? Vanuit de Executive Table delen we een aantal best practices waar je op moet letten als je er aan begint:

Tip 1: Let op hoe het team van toezichthouders er uit ziet. De expertise die nodig is om goed toezicht te houden, wil je gereflecteerd zien in het team.

Tip 2: Durf van tevoren referenties op te vragen over het bestuur en praat er over met andere mensen in je netwerk.

Tip 3: Verdiep je goed in het commissariaat en kies voor iets dat je kent.

Tip 4: Wees je heel bewust van wat je doet en van je verantwoordelijkheid, maar blijf wel dicht bij je zelf en je eigen expertise.

Tip 5: Informeer je over de praktische zaken: is er al dan niet een aansprakelijkheidsverzekering; inwerkperiode; salaris.

Tip 6: Als de huidige RvC niet aan zelfevaluatie doet en je bepaalde vragen niet mag stellen, begin er dan niet aan.

Tip 7: Verzamel ervaren mensen om je heen of zorg voor mentoring en coaching. Er kunnen ingewikkelde constructies zijn in het bestuur en er kan sprake zijn van een bepaalde dynamiek en dan is het zinvol om je strategie tegen iemand aan te houden en met iemand te kunnen sparren.

De Executive Table is een subgroep van de RoundTable 4 Topvrouwen voor commissarissen en toezichthouders. Wil je meer weten over de Executive Table, stuur dan een email naar  annette.onrust@amdk.nl    of schrijf je in voor de nieuwsbrief