jubileum bijeenkomst Scheepvaartmuseum over Circulariteit met Thecla Bodewes We kijken terug op een geweldige mooie en inspirerende bijeenkomst op 11 juni 2024 in het prachtige Scheepvaartmuseum!
We werden meegenomen naar de maritieme geschiedenis met aansprekende verhalen van Sara Keijzer over vrouwen in de geschiedenis van de marine. Zij is verantwoordelijk voor de film en fotografie collectie in het Scheepvaartmuseum.
Vervolgens gingen we naar het Hier en Nu met Thecla Bodewes, CEO van Thecla Bodewes Shipyards Group en boegbeeld van de topsector Water en Maritiem. Zij nam ons mee in het thema Circulariteit. Dat gaf veel inspiratie om daarna in gesprek te gaan over dit thema.

De kracht van dit netwerk is dat we een netwerk zijn met topvrouwen uit hele diverse branches omdat we veel van elkaar kunnen leren op thema’s die belangrijk en urgent zijn op bestuursniveau. Dat leidde tot een prachtige kruisbestuiving met de inzichten uit de maritieme sector en gesprekken op het thema Circulariteit.

“Maak van circulariteit een business model!” – Thecla Bodewes

“Een ecologie van organisaties met het oog op duurzaamheid. Dat impliceert dat organisaties toegroeien naar het georganiseerd met elkaar samenwerken in netwerken, teneinde collectief (en ten gunste van elkaar) duurzaamheid te realiseren. Zo ontstaat een soort ‘duurzaamheidscoöperatie’.” – Jan Jonker, 2011 (Hoogleraar Duurzaam Ondernemen Radbout Universiteit)

Dank Michael Huijser voor de mogelijkheid om de leden van de RoundTable 4 Topvrouwen te verbinden met de maritieme vrouwen in het prachtige Scheepvaartmuseum. Water verbindt werelden en dat hebben we mogen ervaren.
Dank aan Sylvia Boer van de Maritime Siststers voor de verbinding met de maritieme topvrouwen.

Wil je op de hoogte blijven van ons netwerk en zoek je inspiratie? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

roundtable discussie circulariteit - Annette Onrust