Britt van den BergBritt van den Berg is hoofd P&O bij het Dienst Koninklijk Huis en lid van het Comité van Aanbeveling van de RoundTable 4 Topvrouwen. Op 24 augustus heeft zij ons netwerk uitgenodigd op het Paleis Noordeinde.
Wij gaan in gesprek met Britt van den Berg voor een verdere kennismaking.

Je bent vanaf onze allereerste bijeenkomst bij dit netwerk aangesloten en snel daarna werd je lid van het Comité van Aanbeveling. Wat is de reden dat je bij dit netwerk bent aangesloten?
Wat mij erg aanspreekt is de variatie van vrouwen wat betreft achtergrond, disciplines en functionaliteit. We hebben met elkaar al heel vroeg de slag gemaakt om de ontwikkelingen en uitdagingen van onze organisaties en leiderschapsissues te bespreken vanuit de positie van de vrouw. Vraagstukken als ‘hoe regelen we de kinderopvang?’ hebben we al lang achter ons gelaten. We zijn met elkaar op zoek naar antwoorden op vraagstukken van de 21e eeuw.

We zijn groot genoeg om impact te hebben en klein genoeg om elkaar te vinden. Als iemand uit de community behoefte aan input heeft, houden we het tegen elkaar aan en bespreken we het. We weten elkaar makkelijk te vinden.

Daar zijn we echt uniek en onderscheidend in.

Daarnaast geven we het stokje door aan de nieuwe generatie door middel van het mentoring programma. Veel succesvolle vrouwen in dit netwerk willen graag iets teruggeven.

De missie van ons netwerk is om vrouwelijk talent verder te brengen. Hoe geef jij daar vorm aan?
Ik doe graag als mentor mee in het Mentor4Talent programma. De rode draad in die trajecten is dat ik geen maatstaf ben voor anderen want ieder vrouwelijk talent die ik mentor is uniek. Daar moet je je continu bewust van zijn. Een zekere bescheidenheid past daarin, dat je zelf niet alle wijsheid in pacht hebt.

Wat wil jij vrouwelijke talenten meegeven?
Wat mij opvalt is dat vrouwen heel vaak denken dat ze een deel van hun authenticiteit moeten opgeven als ze verder willen komen. Die mythe wil ik graag ontkrachten. Ik zie namelijk zoveel ongelofelijk getalenteerde vrouwen! Je kunt verder komen, impact hebben en toch jezelf zijn. Soms is dat een balanceer act. Pin jezelf niet te snel vast op vooraannames als ‘dat zal wel moeilijk zijn’. Heb lef, je hebt meer controle en regie dan je denkt.

Wees niet bang voor dingen die op je pad komen. Ga ze aan, heb lef en ontdek het.

 

Als je op zoek bent naar inspiratie en je wilt graag op de hoogte blijven van ons netwerk, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief