We kunnen terug kijken op een prachtig jaar met mooie inspirerende bijeenkomsten en sprekers waarbij we ook het 10-jarig jubileum hebben gevierd. Heel veel dank aan iedereen die dat dit jaar mogelijk heeft gemaakt. Een lijstje mag daarbij aan het einde van het jaar niet ontbreken, dus bij deze:

De top 5 beste uitspraken van de RoundTable 4 Topvrouwen van 2019 op een rijtje:

  1. ‘Are we playing to win or playing not to lose?’ Marguerita Soeteman-Reijnen, bestuurder AON, toezichthouder (jan 2019)
  2. In Duitsland zeggen de meisjes plagerig tegen de jongens dat ze geen bondskanselier kunnen worden omdat ze geen vrouw zijn. Dan zie je dus de enorme impact die een rolmodel kan hebben, op het vertrouwen van meisjes en jonge vrouwen. Die maken het mogelijk voor andere vrouwen om te denken en te zeggen ‘Ja, iemand zoals ik kan dat doen’. Birgitta Tazelaar, DG Buitenlandse Zaken (april 2019)
  3. ‘Als er een quotum komt, ga ik er niet voor liggen’. Hans de Boer, voorzitter VNO NCW (april 2019)
  4. ‘In de media kan iedereen nu zelf maker en zender te zijn. Daardoor zien we vele verhalen van maatschappelijke groepen die voorheen geen toegang kregen of buiten ons bereik lagen. Die kracht van media kunnen we voor elkaar en onszelf inzetten, gebruik die kracht voor jezelf en voor de wereld’. Ineke Middag, Directeur Museum Beeld en Geluid (juni 2019)
  5. ‘We moeten op een andere manier naar talent kijken zonder direct bij iedereen labels op te plakken’Annemarie van Gaal, ondernemer, investeerder, tv persoonlijkheid (oktober 2019)

Vind je dit interessant en wil je op de hoogte blijven van dit netwerk, meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief