leiderschap crisistijdRichting geven, samenwerken en vooruit kijken. Dat zijn samengevat de drie belangrijkste lessen die Marjan van Loon, president directeur van Shell Nederland, tot nu toe uit de crisis getrokken heeft. Leiderschap in crisistijd betekent dat je heel duidelijk richting moet geven door strak sturing te geven aan je team en veel te communiceren; dat je op een manier moet samenwerken die vernieuwend is, op een creatieve manier moet kijken naar partners en samenwerking die je misschien nog niet kende en dat we vooral vooruit blijven kijken waar we heen willen naar de toekomst. Met als allerbelangrijkste: hoe wil je herinnerd worden? De lessen uit de crisis zijn ook weer heel bruikbaar voor de energietransitie. Welke keuzes gaan we daarin maken als leiders. Daarover gingen we met elkaar in gesprek.

Marja Zonnevylle, General Manager Shell Technology platform, deelde haar rijke ervaringen over het leiden van virtuele teams. Juist de lessen die niet in de boekjes staan. Zelf leidt ze al 20 jaar virtuele teams van meer dan 15 nationaliteiten over de gehele wereld.

‘Om geen risico te nemen is op dit moment een groter risico’ deze quote van Marja zegt genoeg als het gaat over hoe ze naar de toekomst kijkt.

Al met al een zeer geslaagde en inspirerende eerste virtuele bijeenkomst van de RoundTable 4 Topvrouwen!

Wil je op de hoogte blijven van de bijeenkomsten en programma’s van dit netwerk of geïnspireerd worden door vrouwelijk leiderschap, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.