Dit jaar waren zo veel dingen anders dan normaal en voor mij betekende dat continu snel schakelen, meebewegen en nieuwe paden bewandelen.

RoundTable topvrouwen succes en impact

Dat begon met de bijeenkomst die we begin april met de RoundTable 4 Topvrouwen gepland hadden staan bij Shell. ‘Zou die wel door kunnen gaan’, vroegen we ons af. Wat doen we: afwachten of het toch face-to-face zou kunnen? Uitstellen? toch maar digitaal? We neigden naar het laatste. Marjan van Loon gaf het laatste zetje: We gaan voor ‘New ways of working’. Razendsnel het programma omgegooid om de inhoud relevant te maken aan waar we op dat moment voor staan: leiderschap in de pandemie en in de energietransitie. Wat een inspiratie gaf het dat we met 50 topvrouwen ervaringen konden delen. Ik kan je zeggen: dan komt de energie gewoon door het scherm heen. Zo hebben we het afgelopen jaar doorgepakt. Bijeenkomsten met thema’s die relevant zijn op boardroom niveau en elkaar daarmee inspireren. Vanuit de inhoud gaan we naar diversiteit. Want om deze thema’s verder te brengen in deze transformerende wereld, heb je diverse teams nodig. Anders kom je er niet. Punt.

De impact die we met het netwerk maken is dus heel divers en ontstaat vanuit de verbinding met elkaar: mooie samenwerkingen, connecties tussen mensen en organisaties die elkaar anders nooit zouden ontmoeten, stappen die er carrière technisch gezet worden. We brengen vrouwelijke talenten verder door mentoring en coaching omdat die hard nodig zijn om de transities waar we voor staan vorm te geven.

Deze feedback ontving ik van één van de leden van het boardroom netwerk:

‘Juist een netwerk als RoundTable 4 Topvrouwen heeft iets gebracht wat we in 2020 met zijn allen in de wereld immens gemist hebben; de verbinding met mensen die ons inspireren’.

Ook in 2021 zorgen we voor verbinding en inspiratie om met meer diversiteit en vrouwen aan de top impact te kunnen maken in de transities waar wij voor staan. Wil je op de hoogte blijven en zoek je ook verbinding en inspiratie in 2021, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief  en volg ons op LinkedIn.

Geschreven door Annette Onrust. Annette is oprichter van de RoundTable 4 Topvrouwen en als executive coach begeleidt ze vrouwelijke leiders in hun persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling.