We zijn vaak nog bezig met diversiteit en om meer vrouwen en mensen met andere culturele achtergronden te benoemen op hogere posities. Echter zonder een inclusieve cultuur, stroomt het diverse talent dat je aan de éne kant aanneemt er aan de andere kant weer uit. Hoe omarm  je die verschillen en welke handvatten heb je als leider?

Tanja Dik, CEO van de Johan Cruyff Arena, vertelde wat zij er aan doet om de drempel te verlagen. De Arena staat staat in Zuid-Oost, het is een kolossaal gebouw met dure kaartjes. Voor sommigen symbool staat voor wit, afstandelijk, overheersend. Tanja wil dat de Arena de plek is voor voetballiefhebbers, concertbezoekers en ook voor de mensen uit Zuidoost die die dure kaartjes niet kunnen betalen. “Aan die muren en hekken kan ik niets veranderen, maar ik kan wel de deuren openen en de drempels verlagen”.

Sport is bij uitstek geschikt om inclusiviteit te bevorderen.

30 November 2023 hadden we een bijeenkomst met ons netwerk over het thema ‘Inclusiviteit in sport’ om daarna de vertaalslag te maken naar onze eigen organisaties. Sport is bij uitstek een tool om te verbinden.
Over het omarmen van de verschillen door met elkaar in gesprek te gaan en echt naar elkaar te luisteren.

Met interessante bijdragen van Paul Adriani van KPMG over het gebruik maken van data analytics in de sport om prestaties objectiever te maken. En panel met topvrouwen Sabine Riezenbos en Tanja Dik.

Sabine is General Manager bij Bernardus Golf en haalt het grootste golftoernooi ter wereld voor vrouwen, de Solheim Cup, in 2026 voor het eerst naar Nederland.
Tanja Dik is CEO van Johan Cruijff Arena en ziet de Arena het liefst als het clubhuis van Amsterdam Zuidoost.
We kijken terug op een zeer geslaagde middag met een warm welkom bij KPMG door Esther van Zeggeren.

Laat je inspireren en schrijf je in voor onze nieuwsbrief