Joanne Meyboom (Managing Director bij Siemens Smart Infrastructure) is graag op meerdere schaakborden tegelijk bezig. ‘De topvrouwen in dit netwerk geven een ander perspectief op problemen en oplossingen’.

Joanne Meyboom is al 10  jaar lang betrokken bij de RoundTable 4 Topvrouwen en dat is een mooie aanleiding om met haar in gesprek te gaan over haarzelf, haar ambities en wat het netwerk voor haar betekent.

Joanne is Managing Director Smart Infrastructure bij Siemens. Daarmee is ze verantwoordelijk voor alles wat met de gebouwde omgeving te maken heeft zowel binnen (denk aan automatisering) zowel als buiten (denk aan energie installatie systemen). Daarnaast is ze onderdeel van de task force Bouwagenda waar de vraag centraal staat wat we als maatschappij moeten doen om het beter te krijgen met elkaar. Denk aan bijvoorbeeld de onveiligheid die mensen voelen met de klimaatverandering en hoe we dat kunnen borgen. Op persoonlijke titel is ze president van kivi (koninklijk instituut voor ingenieurs). Ze is de eerste vrouwelijke president van deze vereniging met 20.000 leden die zich bezig houdt met belangrijke vraagstukken in de maatschappij. Bijvoorbeeld het verkrijgen van nieuwe ingenieurs om aan oplossingen te werken voor klimaat, energie en lerarentekort. Als ambitie wil ze graag actief blijven met belangrijke maatschappelijke thema’s vanuit de verschillende rollen die ze heeft en met verschillende petten op.

Wat betekent de RoundTable 4 Topvrouwen voor jou?

‘Wat ik echt ontzettend leuk vind aan dit netwerk is dat het echt gaat over de inhoud en jouw leiderschap daarin. Vrouwen geven een ander perspectief op problemen en oplossingen. Ook heel krachtig vind ik dat je een kijkje krijgt in andere bedrijven’. Joanne vond de rondleiding bij Voorbij Prefab bijvoorbeeld geweldig en dat kan alleen omdat de topvrouw van dat betreffende bedrijf het mede organiseert.

‘Daarnaast zijn de Executive Tables van enorme toegevoegde waarde, die zijn kleinschalig en daardoor ga je makkelijk in discussie. Door de voorbereiding denk je na over je case en je wordt uit je comfortzone gehaald’.

Vind je dit interessant, dan kun je je abonneren op de nieuwsbrief om maandelijks op de hoogte te blijven van dit netwerk.