Mentor 4 TalentIk ben Elske de Jong en ik werk als manager Duurzame bedrijfsvoering en MVO bij Arcadis. Ik heb meegedaan aan het Mentor4Talent programma omdat ik wilde leren hoe ik beter kon delegeren en loslaten. Mijn rol is adviserend van aard. Vaak is het zo dat mijn advies ingrijpt op het werkproces van een ander met als doel om de organisatie te verduurzamen.

De gesprekken met mijn mentor hadden voor mij veel impact. Op het vlak van leiderschap hebben we bijvoorbeeld gesproken over wat is dat dan en hoe geef je daar invulling aan: in werk inhoud en enthousiasme gebruiken om collega’s mee te krijgen. In werk /privé ook de balans goed houden.
Daarop voortbordurend heb ik het besluit genomen om met 2 jonge kinderen thuis dit jaar een dag minder te werken (van 4,5 naar 3,5). Dat vond ik heel lastig want voelde ook tegenstrijdig met carrière ambitie maar ik merk nu dat doordat ik meer rust heb thuis, ik meer energie mee kan nemen naar het werk. Op het gebied van delegeren en loslaten heeft mijn mentor me vooral geholpen met inzicht krijgen in mijn cirkel van invloed. Welke besluiten kan ik helpen versnellen en wat ligt daarbuiten. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik het makkelijker los kan laten als iets (nog) niet lukt.

Wat ik heel goed vind aan het Mentor4Talent programma is dat je een mentor krijgt uit een hele andere organisatie. Het was een geslaagde match want we hadden een goede klik met elkaar. Ook vond ik de bijeenkomst heel leuk met goede presentaties en je breidt je netwerk daar uit. Het zijn allemaal hoog opgeleide ambitieuze vrouwen die open staan om elkaar te helpen en je in je kracht te zetten en elkaar inspireren. Ik zie het echt als een stuk persoonlijke ontwikkeling.

Als je dit interessant vond, lees dan ook de ervaring van mentor Irene Verkuylen of kijk op www.mentor4talent.com om meer over het programma te lezen.