Emma de Leeuw, Triodosbank

In gesprek met Emma de Leeuw over het Mentor4Talent programma; februari 2021

Ik ben Emma de Leeuw en werk met veel plezier bij de Triodos Bank, in een duale functie binnen het Operational Risk Management team en het Compliance team. In mijn functie houd ik me bezig met het identificeren en beheersen van de niet-financiële risico’s binnen de verschillende afdelingen van de bank. Ik heb bewust gekozen om bij Triodos te solliciteren vanwege het integrale duurzaamheidsbeleid dat de kern vormt van de missie van Triodos. Dit soort integratie van duurzaamheid is (nog) niet aanwezig internationaal, zoals bij banken in Canada, waar ik hiervoor heb gestudeerd en gewerkt. Door mijn interesse in duurzaamheid binnen de financiële sector en internationale blik ben ik ook betrokken bij de implementatie van de Europese Sustainable Finance regulations. In mijn loopbaan en binnen Triodos zijn er veel mogelijkheden om voorop te kunnen lopen en te innoveren in de implementatie van duurzaamheid op monetaire wijze.

–             Waarom doe je mee aan het Mentor4Talent programma?

Ik doe mee aan het Mentor4Talent programma om te leren van een vrouw die al veel verder is in haar loopbaan. Door dit grote verschil in ervaring krijg ik zicht op de uitdagingen waarvoor ik kan komen te staan in het verloop van mijn carrière.  Wat mij ook aantrok in het Mentor4Talen programma was om een gesprek te voeren met iemand die inhoudelijk niet betrokken is bij mijn werkzaamheden.

–             Wat wilde je uit het traject halen?

Bij het intake gesprek met Annette Onrust gaf ik aan dat ik graag een mentor zou willen die in dezelfde sector als ik werkt(e). Toen ik vervolgens met Andy werd gematched werd het mij pas duidelijk dat het eigenlijk meer waardevol was om met iemand gepaard te zijn uit een andere sector en (ook zoals ik) met een internationale focus. Vanuit het traject wilde ik graag leren hoe ik strategische doelen kan stellen en ze ook te bereiken, en mijn korte termijn doelen in lijn te plaatsen van mijn lange termijn doelen.

–             Hoe ervaar je het en wat levert het je op?

De gesprekken met Andy beschouw ik als enorm leerzaam. Dit begint al bij de voorbereiding van het gesprek (welke vragen ik wil stellen en informatie ik nodig heb)  als de vragen die Andy mij terugstelt in reactie op mijn vragen. De gesprekken zelf zijn een weelde van informatie en ervaring; het dwingt me om mijn vragen voor mezelf helder te hebben en uit te kunnen leggen. De antwoorden van Andy geven mij vaak een ander, vernieuwend perspectief om naar een situatie te kijken. Verder heeft Andy me ook direct geholpen in de voorbereiding voor belangrijke momenten in het afgelopen jaar. Ook haar persoonlijke ervaringen hebben me inzicht gegeven hoe ik situaties aan kan pakken. Andy is een hartstikke fijn mens en staat voor me klaar als ik het nodig heb.

–             Hoe ervaar je elkaar als mentor / mentee?

De match tussen Andy en ik had niet beter gekund! Haar diverse en internationale ervaring geeft altijd een onderwerp om te bespreken. Onze gesprekken voelen heel natuurlijk aan (helaas alleen maar digitaal door de huidige coronacrisis). Hoewel ik altijd vooraf een lijstje met vragen opstuur, loopt het gesprek zo natuurlijk dat we snel door de tijd zijn. Ik merk echt dat Andy de tijd neemt om goed doordachte tips te geven aan mij, en weet dit ook vaak met voorbeelden vanuit haar loopbaan te onderbouwen. Tot nu heb ik ook met haar hulp voortgang kunnen boeken in mijn loopbaan en ben benieuwd wat de toekomst ons nog zal brengen.

Lees hier hoe haar mentor Andy Wehkamp het traject en de match met Emma heeft ervaren: ervaring Andy Wehkamp 

Heb je interesse om mee te doen aan het Mentor4Talent programma, kijk dan op www.mentor4talent.com en schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de bijeenkomsten en programma’s van de RoundTable 4 Topvrouwen  inschrijven nieuwsbrief