mentoringHoe kijken mentees terug op hun traject met hun mentor?

‘Het mentorprogramma gaf mij de mogelijkheid om over mijn eigen carrière na te denken. Daarover te sparren en bespreken waarom je dingen doet, was een feest’;

‘Ik heb het programma als zeer positief ervaren. Het heeft mij veel nieuwe inzichten opgeleverd en het laatste duwtje in de rug gegeven om een nieuwe stap te zetten. Het was fijn om in die periode te kunnen sparren over zaken waar ik tegenaan liep en tips te krijgen waar ik direct mee aan de slag kon. Het heeft mij veel vertrouwen gegeven dat ik op de goede weg ben en ik wil daarom vooral meegeven dat het mentorprogramma voor mij heel waardevol was. De impact was veel groter dan ik van tevoren had verwacht!’

‘Ik ga beginnen bij een nieuwe werkgever in een hele gave rol (al zeg ik het zelf). En ook voor mij geldt dat ik deze stap (nog) niet had kunnen maken zonder het Mentor4Talent traject’.

‘Wat ik erg leuk vond was dat we even een kijkje hadden in elkaars leven, (letterlijk) met elkaar mee wandelden en nieuwe stappen hebben kunnen zetten’.

‘Gedurende dit programma is me steeds duidelijker geworden welke volgende stap ik wil maken. Dit zorgt ervoor dat ik nu veel concreter op zoek kan naar vacatures.’

‘Laat het stereotype beeld van een “topvrouw” los. Net zoals bij mannen aan de top, waar ik het beeld van heb dat ze perse een pak moeten dragen en “Pieter” moeten heten, had ik onbewust blijkbaar ook een bepaald stereotype beeld van topvrouwen. Ze zien er altijd piekfijn uit, hebben een colbertje aan en hebben vaak een vrij pittig karakter. Hierdoor dacht ik dat ik eigenlijk nooit een topvrouw zou worden omdat ik heel graag in mijn casual kloffie naar werk ga, mijn haar vaker niet doe dan wel en (over het algemeen) heel zachtaardig ben. Maar daar kom ik absoluut op terug. Iedereen is anders en is top om de manier waarop zij uitblinkt. Een topvrouw is niet alleen iemand hoog in de boom bij een corporate. Een topvrouw is iemand met ambitie om een leider te zijn, op welk niveau en in welke vorm dan ook en een stevige uitdaging niet uit de weg gaat maar met beide handen aangrijpt. Dus laat de term topvrouw je niet afschrikken’.

‘De gesprekken met mijn mentor gaven mij altijd wel food for thought. Ik ben me bewuster geworden van bepaalde patronen en/of ik ben anders gaan kijken naar bepaalde situaties’.

‘Bij aanvang wilde ik graag ontdekken of de functie van bestuurder bij mij zou passen, wat ik daar nog voor zou moeten leren/ontwikkelen. Al vrij aan het begin van het traject werd in benoemd als bestuurder. Ik heb mijn leervragen toen aangepast en met name gericht op mijn rol als beginnend bestuurder, het onboarden’.

‘Bedankt voor deze gave kans en super gaaf om te zien hoe goed Annette Onrust in staat is om mentoren en mentees te matchen! Wauw wat heb jij een goede match gemaakt! Heel erg bedankt hiervoor’.

Heb je interesse, lees dan hier de ervaring van Monique van den Boogaard en Fannie Cobben (in het Engels), of van Froukje Coster (in het Nederlands), of vraag dan meer informatie aan via www.mentor4talent.com