Monique van den Boogaard, mentor, Mentor4Talent februari 2024

Ik ben Monique van den Boogaard en werk bij Sif als Director Projects en maak onderdeel uit van het Management Team. Wij maken het fundament van staal (monopile) onder een windmolen op zee met een afmeting die wel 120 meter lang en een doorsnede tot 11 meter kan hebben. Elke monopile is uniek ontworpen afhankelijk van zijn positie op zee. Daarnaast speelt Sif een cruciale rol in de energietransitie in heel Europa en soms ook daarbuiten.

Dit keer neem ik voor de derde keer deel als mentor aan het Mentor 4 Talent programma. Mijn betrokkenheid komt voort uit mijn diepgewortelde overtuiging dat het delen van mijn (mentor)ervaring van onschatbare waarde kan zijn voor vrouwen die streven naar topposities.

Vooral onder opkomende jonge topvrouwen die geleidelijk aan de top van hun vakgebied bereiken, merk ik een groeiende behoefte om te sparren met een externe persoon. Hierbij is het cruciaal dat deze persoon een frisse en onafhankelijke blik biedt, zonder beïnvloeding door interne politiekgevoelige keuzes of belangen. Onze wederzijdse leerervaring strekt zich niet alleen uit tot persoonlijke inzichten maar omvat tevens de bijzonderheden van elkaars sectoren of organisaties.

Het begeleidingstraject met Nieke was bijzonder plezierig. Ze toonde al een opmerkelijk niveau van zelfbewustzijn en had goed nagedacht over de gemaakte keuzes in haar loopbaan. Haar openheid en eerlijkheid maakten het mogelijk om haar vragen en twijfels helder te verwoorden. Wat me bijzonder aanspreekt, is haar vermogen om authentiek te blijven, haar persoonlijke grenzen te bewaken en daarmee een gezonde balans tussen werk en privé te handhaven. Hierin vind ik zelf ook waardevolle leerpunten.

Vaak zie ik bij jonge vrouwen twijfels ontstaan over het al dan niet aankunnen van nieuwe taken. Gedurende ons traject diende zich onverwacht een nieuwe uitdaging aan op Nieke’s professionele pad. Hierover hebben we uitgebreid gediscussieerd en ervaringen uitgewisseld. Het verheugt me dat ze deze prachtige nieuwe positie heeft verworven, waarin ze verder kan groeien en zich blijvend kan ontwikkelen.

Mijn oprechte dank gaat uit naar Nieke voor haar openheid, het gestelde vertrouwen en de inspirerende gesprekken. Ik blijf haar op de voet volgen, want ongetwijfeld staat haar nog een schitterende carrière te wachten.

Wil je  weten wat Nieke zegt over haar mentoring journey? Lees het hier Nieke Sterkman over authentiek blijven in een mannenwereld

Heb je interesse om mee te doen aan het Mentor4Talent programma? Kijk dan op Mentor4Talent.com en vraag informatie aan.